Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa
dżem porzeczkowy 2 łyżka
żurawina suszona 3 dag
wino czerwone 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym

Kroki postępowania

1
Jajko wybijam na talerzyk i rozmącam widelcem. Na drugi talerz wysypuję bułkę tartą. Ser camembert dokładnie obtaczam w jajku i bułce tartej.
Krok 1 - Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym foto
2
Ser smażę na rumiano na rozgrzanej oliwie.
Krok 2 - Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym foto
3
Do małego garnuszka przekładam dżem, dodaję suszoną żurawinę oraz wino. Dokładnie mieszam i chwilę gotuję na małym ogniu. Usmażony camembet wykładam na talerz, obok wylewam przygotowany sos.
Krok 3 - Camembert z sosem porzeczkowo- żurawinowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 03.04.2014 22:11
Pięknie podane.
Janina 03.04.2014 19:37
Smacznie podany;)
Pani Domu 03.04.2014 19:06
bardzo apetyczny
2milutka 03.04.2014 17:31
Jak apetycznie podane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak