Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert z panierką orzechową, pieczonym burakiem i sosem chrzanowym-pieprzowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 1 szt
burak 1 szt
orzechy włoskie 20 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
olej do smażenia
chrzan ze słoika 1 łyżka
pieprz mielony 1/2 łyżeczki
ocet winny 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert z panierką orzechową, pieczonym burakiem i sosem chrzanowym-pieprzowym

Buraka umyj, obierz i zawiń w folię aluminiową. Piecz ok. 1 godzinę w 200 stopniach. Sprawdź patyczkiem lub ostrym nożem czy jest już miękki.
Do blendera wsyp orzechy i bułkę tartą –zmiksuj. Na talerzu roztrzep jajko, a na drugi wsyp zblendowane orzechy z bułką. Ser zanurz w jajku, później obtocz dokładnie w panierce orzechowej. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Chrzan wymieszaj z pieprzem i octem winnym.
Usmażony ser przekrój na pół i włóż do środka pokrojonego w cieniutkie plasterki buraczka. Sos podaj dowolnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 16.01.2017 14:17
zjadłabym bardzo chętnie :)
Ola1984 16.01.2017 08:30
Pyszna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak