Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert z orzechami i żurawiną

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

połówek łuskanych orzechów włoskich 12
szkl. drobno kruszonych orzechów włoskich 1/2
jajko 1
łyzki mleka 3-4
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3
olej do smażenia:
2-4 łyżki konfitury z żurawin dodatkowo:
sól, pieprz mielony do smaku:
camembert 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert z orzechami i żurawiną

Oba krążki przekroić poziomo na pół, m/w na równe części. W miąższ dolnej włożyć, lekko wciskając, po 6 połówek orzechów, przykryć drugą częścią, docisnąć. Jajko roztrzepać z solą, pieprzem i mlekiem. Ser obtaczać kolejno w jajku, bułce tartej, znowu w jajku i na koniec w kruszonych orzechach. Trzeba zrobić to dokładnie szczególnie po bokach. Smażyć na rozgrzanym oleju aż krążki się zrumienią porządnie z obu stron, pod koniec można przykryć patelnię i zmniejszyć płomień pod nią żeby ser w środku dobrze się roztopił. Usmażony przełożyć na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczy. Podawać z konfiturą żurawinową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.03.2012 22:37
wygląda smakowice
Agnik 30.12.2011 19:58
uwielbiam żurawinę
rjustysia 09.11.2011 23:32
Fantastyczny pomysł! Świetne są takie rzeczy!
eli_555 12.06.2011 21:34
moje smaki
Ewa104 12.03.2011 22:41
Bardzo mi pasuje to połączenie.Aż ślinka leci.
Joanna108
Joanna108 11.03.2011 09:29
pycha !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak