Przepis i sposób przygotowania na: camembert z figą w bułce
Kroki postępowania
Rozwałkować ciasto.
Piec 15-20 minut w 180 stopniach.
Jeść na ciepło, smacznego.
mąka pszenna typ 500 | 1 szklanka |
drożdże suche | 1 łyżeczka |
woda | 1/3 szklanki |
sól | 1 płaska łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
oliwa | 1 łyżka |
camembert | 50-100 g |
figi | 1/2 świeżej sztuki (50g) |
rozmaryn świeży | wg uznania |
żółtko jajek | do posmarowania |
migdały | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: