Camembert w sezamie

Camembert w sezamie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    6 szt
  • jajko

    1 szt
  • sezam

    6 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • żurawina

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Camembert w sezamie

Jajko roztrzepać widelcem. Sezam i bułkę tartą wymieszać razem.
Ser Camembert moczyć najpierw w jajku, a później w sezamie i piec na rozgrzanym tłuszczu aż uzyska się złoty kolor.
Po upieczeniu układać na talerzu i można zrobić małą plamkę z żurawiny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (64)

Andzia1977
Andzia1977 03.03.2015 22:34
kaloryczne, ale pyszne
mimi 29.03.2012 23:34
super
sunnymood 20.02.2012 21:06
pyszny:)
jogobella231
jogobella231 09.02.2012 12:32
super
Grażyna13 21.01.2012 11:43
Pyszny pomysł :)
olkaaa 15.12.2011 12:35
mniam
olkaaa 13.12.2011 07:37
muszę spróbować
smakowita 30.11.2011 21:51
lubię
aacaac 05.10.2011 14:32
zjadłoby się
Dorian 05.10.2011 14:28
smacznosc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat