Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 2 szt
jajko 1 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert w panierce

Serek moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej, ponownie moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej (dzięki temu skorupka będzie bardziej chrupiąca), dobrze dociskamy panierkę aby się nie odpadła w trakcie smażenia. Nagrzewamy olej i smażymy w głębokim tłuszczu.
Ja najbardziej lubię podawane z frytkami i sałatką Colesław, można jeść również z żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 22.10.2015 20:14
nigdy jeszcze nie jadłam takiego sera
Karmel-itka 20.07.2013 10:58
o matko i córko! ten wylewający się środek.. wygląda tak ponętnie, aż trudno się oprzeć!
malaczarna23 20.07.2013 09:46
bardzo lubię! o tak! iza0823 z żurawiną smakuje obłędnie:)
Olga_SK 19.07.2013 23:37
Uwielbiam camembert na ciepło. Ja najczęściej grilluję, bez panierki, za to z ziołami... Ale taka wersja mi się bardzo podoba i pewnie wypróbuję niebawem :)
iza0823 19.07.2013 23:05
oj tak i żurawina do tego, pycha
Habibi 19.07.2013 21:20
Wczoraj przez cały dzień chodził za mną taki camembert :) ja też robię podwójną panierkę, ale po pierwszej warstwie wkładam na pół godziny do lodówki lub do zamrażarki, lepiej się trzyma druga warstwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak