Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert w orzechowej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 1 sztuka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
orzechy włoskie 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert w orzechowej panierce

Kroki postępowania

1
Ser panierujemy w rozmąconym jajku, następnie w mieszance - bułka tarta z posiekanymi orzechami włoskimi :) Czynność powtarzamy wówczas panierka jest grubsza i chrupiąca.
Krok 1 - Camembert w orzechowej panierce foto
2
Camembert smażymy na oleju z obu stron wraz z bokami.
Krok 2 - Camembert w orzechowej panierce foto
3
Osączamy z tłuszczu i podajemy. Smacznego!
Krok 3 - Camembert w orzechowej panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.03.2013 21:13
dość często robię podobny na kolację - super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak