Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

camembert smażony w panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 1-2 krążki
mąka pszenna 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
otręby pszenne 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżka (mielone)
jajko 1 małe
mix sałat opakowanie
żurawina suszona 1-2 łyżki
orzeszki piniowe 1 łyżka
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: camembert smażony w panierce

Na talerzyku rozbełtać jajko. Na drugim talerzyku wymieszać otręby, tartą bułkę i mielony len. Ser camembert, u mnie z pieprzem, oprószyć mąką pszenną białą, obtoczyć w jajku a potem w panierce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, ser smażyć na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia.
Sałatę wysypać na talerz/e, ułożyć ser, posypać żurawiną i orzeszkami (dowolnymi).
Gotowe, smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.01.2015 18:56
oj lubię tak :)
adelajda 06.01.2015 17:54
lubię taki serek :))
Kuchnia Marty 06.01.2015 16:42
Ale apetycznie wygląda. Uwielbiam
erym 06.01.2015 16:16
cudnie wyglada...
Betina#45 06.01.2015 16:10
Mój ulubiony :) pycha !
Maria 70 06.01.2015 16:09
Lubię każdy smażony ser ,tylko te kalorie...
IlonaAlbertos 06.01.2015 16:08
Lubię taki ser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak