Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 1
jajko 1
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony w panierce

Kroki postępowania

1
Camembert przeciąć wzdłuż. Jajko wbić do miseczki i roztrzepać, do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Camembert panierować w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 1 - Camembert smażony w panierce foto
2
Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zarumienienia.
Krok 2 - Camembert smażony w panierce foto
3
Podawać z ulubionym sosem i frytkami.
Krok 3 - Camembert smażony w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 30.12.2013 17:24
lubie takie serki
Magda24 02.04.2013 15:53
lubię ten serek
SylwiaMagdaSabin 02.04.2013 09:45
super pomysł
Megg 02.04.2013 09:28
mniam mniam przepyszne :)
babajaga1969 02.04.2013 09:09
tak podany serek może być pyszna przekąską
ewka1978 02.04.2013 08:47
ale pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak