Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CAMEMBERT PANIEROWANY.

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 krążki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
olej do smażenia

Porada

Świetnie pasują frytki i żurawina.

Przepis i sposób przygotowania na: CAMEMBERT PANIEROWANY.

Jajko roztrzepuję, dodając niecałą łyżeczkę pieprzu cytrynowego.
Bułkę tartą mieszam z mąką w stosunku 2 do 1 - mąka powoduje,
że panierka lepiej przylega do sera.
Panieruję ser najpierw w jajku, potem mieszance z mąki i bułki tartej,
znów w jajku i znów w bułce. Tak przygotowane sery smażę na patelni,
jak schabowe, z obydwóch stron na złoty kolor. Osączam delikatnie
z tłuszczu papierowym ręczniczkiem i od razu podaję.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.07.2014 16:53
pysznie się rozpływa
Wiktoria29 01.05.2014 15:15
uwielbiam ten ser
Bernadeta1 01.05.2014 12:22
moje smaki, pyszny taki ser
idealme 01.05.2014 10:22
bardzo smaczny!
Ola1984 01.05.2014 10:18
Uwielbiam camemberta w tym wydaniu :) Pysznie :)
Magula 01.05.2014 09:47
mniam pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak