Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Calzone wg Agula&Stabi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na 10 Pączków

mąka 1 kg
mleko 250 ml
woda gazowana 100 ml
olej 1/5 szklanki
żółtko jajek 1 szt
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
drożdże 100 gram

Dodatki

szynka 100 gram
cebula 1 szt
pieczarki 100 gram
oliwki czarne Smak 5 szt
ketchup ziołowy

Porada

Lepiej zrobić więcej pączków łatwiej jest wtedy dobrać proporcje składników i prawie za każdym razem wyjdzie idealne

Przepis i sposób przygotowania na: Calzone wg Agula&Stabi

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy ciasto, podane ilości są na 10 pączków tak ja w opisie !!!
Rozwałkowujemy
Krok 1 - Calzone wg Agula&Stabi foto
2
składniki kroimy w plasterki
Krok 2 - Calzone wg Agula&Stabi foto
3
podsmażamy delikatnie na patelni
Krok 3 - Calzone wg Agula&Stabi foto
4
Na jednej połówce polewamy delikatnie ketchupem i układamy wszystkie składniki i posypujemy startym serem
Krok 4 - Calzone wg Agula&Stabi foto
5
zaklejamy i smarujemy rozmąconym jajkiem
Krok 5 - Calzone wg Agula&Stabi foto
6
Pieczemy w temperaturze około 10 min w 200C

Życzymy Smacznego !!!
Krok 6 - Calzone wg Agula&Stabi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak