Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Całuski z ciasta francuskiego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
jabłka 2 szt.
cukier puder 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Całuski z ciasta francuskiego

Obrać umyte 2 papierówki, pokroić w ósemki, usunąć gniazdka nasienne. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wyciąć koła (15 sztuk), na każdym ułożyć kawałek jabłka, złożyć ciasto na pół, docisnąć na obu krańcach, po to by jabłko lekko zamknąć w środku. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C ok. 20 minut. Wyjąć ciasteczka i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.06.2016 12:40
fajne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak