Całuski z ciasta francuskiego

Całuski z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op.
  • jabłka

    2 szt.
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać umyte 2 papierówki, pokroić w ósemki, usunąć gniazdka nasienne. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wyciąć koła (15 sztuk), na każdym ułożyć kawałek jabłka, złożyć ciasto na pół, docisnąć na obu krańcach, po to by jabłko lekko zamknąć w środku. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C ok. 20 minut. Wyjąć ciasteczka i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 28.06.2016 12:40
fajne ciasteczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat