Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cakepops - dyńki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastka 300 g
masło orzechowe 3 łyżki
nutella
śmietana 30% lub krem

Przepis i sposób przygotowania na: Cakepops - dyńki

ciastka (biszkopty) zmiksowałam w blenderze, dodałam masło orzechowe i wyrobiłam na jednolitą masę.
Uformowałam kulki i wsadziłam na 20 minut do zamrażarki.
Śmietanę ubiłam, dodałam cukier puder i barwnik.
Kulki wyjęłam z zamrażarki, wsadziłam patyczki i obtoczyłam w bitej śmietanie. Rozpuszczoną nutellą narysowałam buźki.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

odjechana 15.11.2014 18:18
Fajnie wyglądają :)
Katarzyna59 15.11.2014 17:20
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak