Przepis i sposób przygotowania na: Cake Pops Wielkanocne
Wystudzone ciasto drobno skruszyć. Dodać krem i dokładnie wymieszać, Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na 15 minut. Po tym czasie, ciasto wyjąć, uformować jajeczka podobnej wielkości (odważałam równe porcje ciasta o wadze 30 g) i ponownie włożyć na 15 minut do zamrażalnika.
Czekoladę z olejem rozpuścić w kąpieli wodnej.Zabarwić żółtym barwnikiem.
Jajeczka wyjąć z zamrażarki. Końcówkę patyczka do lizaka moczymy w czekoladzie i wbijamy go w środek grubszej strony. Ciasteczkowy lizak moczyć w rozpuszczonej czekoladzie i odczekać, by nadmiar czekolady spłynął. Gdy czekolada przestanie kapać, udekorować oczkami, dziobkiem i resztą ozdób, wbić w styropian, lub położyć na papierze do pieczenia. Czynność powtarzać do wyczerpania jajeczek.
Cake pops schłodzić w lodówce przez 30 minut. Przechowywać w lodówce.
Smacznego :)