Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cake pops

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

Biszkopt 40 dag
serek mascarpone 10 dag
nutella 2 łyżki
Syrop: 1 łyżka

Dodatkowo

czekolada gorzka 20 dag
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cake pops

Kroki postępowania

1
Biszkopt połamać i przełożyć do miski malaksera, następnie zmiksować na okruszki, teraz dodać serek, syrop barmański o smaku orzechowym i nutellę, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Cake pops foto
2
Powstałą masę ciasteczkową schłodzić w lodówce około 10 minut i ze schłodzonej uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 2 - Cake pops foto
3
Kuleczki ułożyć na foli aluminiowej i ponownie wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zanurzony w płynnej czekoladzie koniec patyczka wetknąć w środek kulek z ciasta ( wciskamy tak do połowy kulki), ułożone patyczkami do góry lizaki odstawiamy do zastygnięcia.
Krok 3 - Cake pops foto
4
Do płynnej czekolady dodać olej i dokładnie wymieszać, następnie maczać w czekoladzie lizaki i dowolnie dekorować przed zastygnięciem czekolady. Lizaki wbijamy patyczkami w kartonik wtedy ładnie zastygnie na nich czekolada.
Chłodzenie w zamrażarce skraca czas przygotowania, ale sama lodówka też daje radę :)
Krok 4 - Cake pops foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 15.08.2016 18:05
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak