Cafe latte z miodem i cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1 łyżka
  • mleko

    50 ml
  • zaparzona mocna kawa

    100 ml
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę wraz z cynamonem zaparzamy w kawiarce na mocne espresso. W międzyczasie lekko podgrzewamy mleko a następnie je spieniamy. Na dno szklanki wlewamy miód. Zalewamy go ubitym mlekiem a kolejno po ściance szklanki kawę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MałaMi89 26.01.2015 13:18
Ja też bym się skusiła :) ale jestem dziś (wyjątkowo!) po dwóch kawach, więc dziś zmuszona jestem odpuścić :)
marenka 26.01.2015 12:44
Chętnie wypiłabym taką kawę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat