Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
jajko 2 sztuki
drozdrze 1 opakowanie
mleko 2% 1 szklanka
sól do smaku
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Bybki

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i maśle. Dodać do mąki, następnie wbić jajka i wymieszać całość. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Następnie łyżką formować placuszki na patelni i smażyć na smalcu, na średnim ogniu bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 22.03.2013 12:13
nazwa przyciąga
Pola5 14.02.2013 23:14
ala racuchy :-))) lubię takie
Angelika10 17.01.2013 21:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak