Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
marynata
-
pierś z kurczaka
0,7 kg -
jogurt naturalny
4 łyżki -
imbir starty
0,5 łyżki -
limonka
1 łyżka soku -
ząbek czosnku
2 wyciśnięte -
kurkuma
1 łyżeczka -
papryczka chili
1 łyżeczka -
sól
szczypta
sos
-
masło klarowane
2 łyżki -
cebula
2 szt -
pomidory malinowe
8 szt -
Kardamon mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
ząbek czosnku
1 szt -
imbir starty
1 łyżeczka -
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
1 łyżeczka -
pasta chili
1 łyżeczka -
kolendra mielona
0,5 łyżeczki -
Kminek mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
orzechy nerkowca
0,5 szklanki mielonych -
śmietana
0,5 szklanki -
cukier trzcinowy
1 łyżka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania



W patelni rozpuszczamy łyżki klarowanego masła. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy ok. dwie minuty. Następnie dorzucamy imbir i czosnek. Dodajemy przyprawy w proszku: garam masalę, chili, kolendrę i kmin rzymski. Podsmażamy ok. trzy minuty ciągle mieszając i dorzucamy pomidory.

Smacznego
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się