butter cake

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło 250 g

  • mąka

    500 g
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

  • cukier waniliowy

    1
  • jajko

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - butter cake foto
Wszystkie składniki łączymy ze sobą oprócz oleju i tworzymy jednolite ciasto. Przez maszynkę ze specjalną nakładką przekręcamy ciasteczka.
Krok 2 - butter cake foto
Na posmarowanej blasze układamy ciasteczka i wkładamy do piekarnika na około 25 min w temperaturze 180stopni.
Krok 3 - butter cake foto
Gotowe ciasteczka jeszcze gorące wyjmujemy z blachy na tacę, najlepiej smakują z zimnym mlekiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 27.04.2014 22:53
szybkie i smaczne ciasteczka
krystyna330 18.10.2013 13:03
bardzo smacznie wygląda
wlicka 28.03.2013 13:33
świetne ciasteczka...
karolina1869 03.01.2013 16:03
fajne
Emiliozo 22.10.2012 07:52
takie maślane ciasteczka
Kate131 15.04.2012 11:07
uwielbiam takie
Ada-Gaba 15.04.2012 10:04
super
barbara11561 14.04.2012 23:19
pyszne
Ewa6274879 14.04.2012 21:20
też takie robię - szybkie i pyszne do kawki :)
Magdalena1110 14.04.2012 19:34
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat