Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bursztynowe żeberka z karmelizowaną cebulą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 500 g
cebula 2 szt
cukier kandyzowany 1 łyzka
bulion 125 ml
piwo 125 ml
sól 1 łyzeczka
miód 1 łyzka
musztarda ostra 1 łyzka
olej rzepakowy 50 ml
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bursztynowe żeberka z karmelizowaną cebulą

ŻEBERKA :

W garnku z grubszym dnem lub gęsiarce rozgrzewamy olej karotenowy.

Dodajemy posiekaną w piórka cebulę , posypujemy kandyzowanym cukrem i delikatnie złocimy.

Żeberka oczyszczamy i wkładamy do garnka.

Posypujemy solą , pieprzem , papryką i odrobiną imbiru.

Dokładnie mieszamy i obsmażamy z każdej strony.

Zalewamy bulionem oraz piwem.

Na wolnym ogniu dusimy ok. 40-45 minut pod przykryciem obracając od czasu do czasu.

Kiedy żeberka będą już miękkie dodajemy miód oraz musztardę , dokładnie mieszamy i dusimy ok. 3 minutki.

W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

podajemy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 09.09.2013 17:06
pięknie wygladaja
arbuzowo 19.08.2013 10:46
bardzo ciekawa propozycja
GOSIA18 15.08.2013 12:20
rewelacyjnie się prezentują
Gracer 14.08.2013 21:28
super przepis
Adam/ZUB3R 14.08.2013 21:26
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak