burritos meksykańskie

burritos meksykańskie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    500 g
  • tortilla

    10 szt
  • cebula

    1 szt
  • oregano

    2 łyżka
  • sok z cytryny

    3 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbek
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • sól i pieprz

    2 szczypta
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek, oregano, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować na jednolitą masę. Natrzeć nią mięso. Marynować przez 5- 7 godz. Następnie podsmażyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić drobno, w garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i smażyć aż się zrumieni. Dodać sól do smaku i wymieszać. Tortille podgrzać w piekarniku, na każdą nałożyć po kilka łyżek mięsa i zwinąć w rulon. Podać gorące z fasolą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat