Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burritos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbef wołow 0,4 kg
pomidor 6 szt
tortilla 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Burritos

# Umyte i osuszone mięso nacieramy pieprzem cayenne, czarnym pieprzem, solą i ostrą papryką w proszku.
# Rostbef szczelnie owijamy folią.
# Po dwóch godzinach marynowania posiekane mięso wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do miękkości.
# Przekładamy mięso do żaroodpornego naczynia.
# Na pozostałym ze smażenia tłuszczu rumienimy czosnek, pokrojone w piórka cebule i oczyszczone z nasion, posiekane w kostkę chilli.
# Dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory oraz odsączoną z zalewy czerwoną fasolę.
# Powstałym sosem zalewamy mięso.
# Całość dokładnie mieszamy i zapiekamy przez 20 minut w rozgrzanym do 200ºC piekarniku.
# Do gotowego farszu dodajemy opłukaną sałatę.
# Przygotowane wcześniej i usmażone tortille napełniamy nadzieniem, zwijamy i posypujemy startym Cheddarem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak