Przepis i sposób przygotowania na: Burrito z drobiem
Na oleju usmaż mięso. Dopraw do smaku ulubionymi przyprawami (np. Kucharek).
Cebulę pokrój w kostkę, wyciśnij czosnek i dodaj do mięsa. Smaż aż do momentu, kiedy cebula się zeszkli. Dodaj przyprawy.
Dodaj pomidory i odsączoną fasolę. Duś na wolnym ogniu bez przykrycia aż do zgęstnienia (około 15 minut). Na koniec dodaj pokrojoną w plasterki papryczkę chili (krojąc, odrzuć nasiona - to w nich zawarta jest cała pikanteria tej papryczki).
Placki napełnij farszem mięsnym, posyp serem i zawijaj.
Układaj w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym miejscem złączenia do dołu. Posyp odrobiną sera i sproszkowaną papryką
Piecz około 10 minut.
Podawaj z sosem czosnkowym lub salsą.
Smacznego!