Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURittoss

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone indycze 1/2 kg
oliwki 1 mały słoiczek
ogórek kiszony 1 słoik
ser pleśniowy 10 dag
ser żóły 10 dag
tymianek do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
pieczarki 80 dag
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do ciasta
schab 1/2 kg
papryka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: BURittoss

Kroki postępowania

1
Mięso schbabowe przekręcamy przez maszynę i tak jak mielone indycze podsmażamy na patelni. Następie dodajemy do obranych pokrojonych w kostkę pieczarek podduszajacych się na tluszczu. Dodajemy pokrojone drobno oliwki, paprykę i ogórka w kostkę. Wszystko doprawiamy ziołami i przyprawami.
Krok 1 - BURittoss foto
2
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/245642/ciasto-do-buritos.html - tutaj znajduje się przepis na ciasto - dodatkowo dodajemy do ciasta kucharek


Wykladamy porcje farszu na każdy placek.
Krok 2 - BURittoss foto
3
Przed złożeniem ostatnej warstwy, wykładamy plasterek sera pleśniowego oraz żółtego i składamy ostatnią warstwę. przed podaniem podpiekamy na patelni by naleśnik był chrupiaący.
Krok 3 - BURittoss foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 09.01.2013 21:19
musxę zrobić ponieważ uwielbiam
gosia561 21.11.2012 18:28
ale super nadzienie
Botwinka 21.11.2012 17:41
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak