Buritosy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • mleko

    2,5 szklanki
  • woda gazowana

    1,75 szklanki
  • jajko

    3 sztuki
  • majeranek

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1/3 łyzeczki
  • papryka konserwowa

    1 dyzy sloik
  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • chilli

    1 sztuka
  • ser feta

    1 sztuka
  • ser żółty

    30 dag
  • mięso mielone

    1,2 KG
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • pieprz czarny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej

    do smażenia
  • fasola

    1 puszka
  • ogórki

    1 sloik
  • kurkuma

    1 sloik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buritosy foto
mąkę, mleko, jajka,majeranek, wodę gazowaną, sól, paprykę słodką i przyprawę do kurczaka łączymy ze sobą i mieszamy,az do uzyskania jednolitej konsystencji. dodajemy trochę rozgrzanego oleju. Smażymy cieniutkie placki z jednej i drugiej strony.
Krok 2 - Buritosy foto
SERY ŚCIERAMY NA TARCE, PAPRYKĘ, OGÓREK I OBRANE PIECZARKI W KOSTKĘ. paprykę chilli takze.
Krok 3 - Buritosy foto
mieso podduszamy z cebulą i wyciśniętym czosnkiem. pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki.
Krok 4 - Buritosy foto
dodajemy pokorjone produkty i paprykę. Doprawiamy do smaku. Wykladamy na kazdy placek porcje.
Krok 5 - Buritosy foto
na koniec wykladamy po 1 kostce sera feta i posypujemy startym serem. skladamy w kwadrat

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 27.10.2013 18:31
po domowemu,pycha
Kasia36 03.09.2013 22:38
Smaczny farsz
paulina2157 17.04.2013 21:20
zapiekłabym jeszcze to :)
Amellia 31.10.2012 09:59
mniam mniam
Rafał10 30.10.2012 21:20
pyszne, z chęcią bym spróbowała
sylwia / sytofala 30.10.2012 20:19
a do tego jakiś sosik i jestem w kulinarnym niebie :)
maciek7 30.10.2012 19:04
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat