Buritos II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto naleśnikowe

    1 sztuka
  • papryka

    2 sztuki
  • mięso mielone wieprzowe

    1//2 kg
  • sól

    do smaaki
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek kiszony

    1/2 słika
  • ser żółty

    20 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • sos czosnkowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buritos II foto
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/245642/ciasto-do-buritos.html - tutaj znajduje się przepis na ciasto
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/239552/sos-czosnkowy-wg-tetalichy.html - sos czosnkowy


Pieczaki obieramy i kroimy w kostkę
Krok 2 - Buritos II foto
cebule obieramy i kroimy w kostkę
Krok 3 - Buritos II foto
Cebulę obieramty, kroimy w kostkę, podduszamy z mięsem, pokrojoną wydrążoną papryką, pod koniec dodajemy ogórka kiszonego pokrojonego i doprawiamy do smaku. Dodajemy starty ser.
Krok 4 - Buritos II foto
Wykładamy porcje na palcka, skłądamy w kwadrat , podsmażamy na ciepło i polewamy sosem czosnkowym

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 01.10.2012 17:19
fajny pomysł
Ibag24 28.09.2012 10:08
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat