Burito

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone np.wieprzowe

    40 dag
  • fasola czerwona

    0,5 puszki
  • cebula

    1 szt
  • kukurydza

    0,5 małejpuszki
  • sos pomidorowy

    100 ml
  • przyprawa meksykańska

    1 paczka
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone smażymy. Następnie dodajemy
drobno posiekaną cebulkę,całość dusimy ok 5-7 minut. Dodajemy później czerowną fasolę, kukurydzę i dusimy jeszcze 10 minut. Dodajemy pół paczki przyprawy meksykańskiej,bazylię, paprykę w proszku chilli,
paprykę słodka, sól i pieprz. Dusimy całosć jeszcze 5 minut. Wlewamy następnie sos pomidorowy i dusimy następne 5 minut po czym zdjemujemy pokrywkę i czekamy az woda odparuje. Wsypujemy resztę przyprawy meksykańskiej i rozgniecione 2 ząbki czosnku.
Nalezy podawać w tortilli z sałatką i jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 02.08.2011 20:23
lubię burito
ewelina63 10.06.2011 14:44
super
anja3107 10.06.2011 14:31
fajne
Tomasz17 09.02.2011 00:43
pyszności :)
MARZA2 13.12.2010 14:10
pycha, musze koniecznie zrobić
Gonia555 01.12.2010 17:59
Uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat