Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone np.wieprzowe
40 dag -
fasola czerwona
0,5 puszki -
cebula
1 szt -
kukurydza
0,5 małejpuszki -
sos pomidorowy
100 ml -
przyprawa meksykańska
1 paczka -
czosnek
1-2 ząbki -
przyprawy
Przepis i sposób przygotowania Burito
drobno posiekaną cebulkę,całość dusimy ok 5-7 minut. Dodajemy później czerowną fasolę, kukurydzę i dusimy jeszcze 10 minut. Dodajemy pół paczki przyprawy meksykańskiej,bazylię, paprykę w proszku chilli,
paprykę słodka, sól i pieprz. Dusimy całosć jeszcze 5 minut. Wlewamy następnie sos pomidorowy i dusimy następne 5 minut po czym zdjemujemy pokrywkę i czekamy az woda odparuje. Wsypujemy resztę przyprawy meksykańskiej i rozgniecione 2 ząbki czosnku.
Nalezy podawać w tortilli z sałatką i jogurtem naturalnym.
Komentarze (6)