Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery z fasoli i kaszy jaglanej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 100 g
kasza jaglana 100 g
cebula 1 szt
sól do smaku 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
zielona pietruszka 1 peczek
jajko 1 szt
olej do smażenia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery z fasoli i kaszy jaglanej

Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie.

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie.

Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto.

Wszystkie razem dokładnie mieszamy.

Dodajemy jajko , przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki.

Wyrabiamy masę na kotlety ( jeśli nie będzie się chciała kleic dodajemy łyżkę mąki ).

Smażymy niewielkie kotleciki na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 13.09.2014 18:22
Super wyglądają!
kasienka23 13.09.2014 16:21
świetne burgery bez mięsa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak