Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery wegetariańskie z czerwonej fasolki, batata i komosy ryżowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1
batat 1 mały
quinoa 1/2 szklanki
cebula czerwona 1 mała
zielona pietruszka
olej roślinny 1/4 szklanki
mąka kukurydziana 5-6 łyżek
sos sojowy 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery wegetariańskie z czerwonej fasolki, batata i komosy ryżowej

1. Batata i komosę ryżową ugotować. Cebulkę i pietruszkę drobno posiekać. Dokładnie połączyć z pozostałymi składnikami. Można zrobić to w malakserze (będzie bardziej jednolite), lub przy użyciu tłuczka do ziemniaków. Można dodać więcej mąki kukurydzianej, jeśli masa będzie zbyt rzadka.

2. Rozgrzać patelnię beztłuszczową lub grillową. Z przygotowanej wcześniej mieszanki formować kulki, które następnie należy spłaszczyć na patelni. Jeśli masa będzie się lepić, zmoczyć dłonie. Smażyć około 3-4 minuty z każdej strony.

3. Gotowe burgery podawać z dowolną bułką, warzywami i guacamole.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.04.2015 06:51
tak dla mnie rewelacja
Internetowa Kuchnia 29.03.2015 13:56
super! :)))
Ania67 29.03.2015 13:12
Rewelacyjny pomysł
Adamorek 29.03.2015 12:31
bardzo to ciekawe
olkaaa 29.03.2015 12:30
brzmi ciekawie
Futka 29.03.2015 12:04
Świetne, pomysłowe, smakowite i zdrowe burgery! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak