Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery na patyku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
jajko 1 szt
bułka tarta pikantna 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
kurki blanszowane 300 gram
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia
pomidory suszone 3 z bazylią
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery na patyku

Kroki postępowania

1
1. Mięso umyłam obsuszyłam , pokroiłam w mniejsze kawałki i zmieliłam.

2. Dodałam jajko sól,pieprz paprykę czerwoną mieloną czosnek sprasowany ,suszone pomidory z czosnkiem i bazylią i curry.
Krok 1 - Burgery na patyku foto
2
Bułkę tartą wsypałam do szklanki zalałam wodą, spęczniała dodałam wtedy ją do mielonego mięsa.
Krok 2 - Burgery na patyku foto
3
Dodałam ugotowane i podsmażone kurki .
Krok 3 - Burgery na patyku foto
4
Wyrobiłam farsz , formowałam owalne kotleciki , miały być paluszki no ale i tak dobrze wyszło .
Krok 4 - Burgery na patyku foto
5
Smażyłam na oleju rzepakowym. Po upieczeniu nadziałam je na patyczki.

Rozrobiłam Party Dip w keczupie jak pisało na opakowaniu.
Krok 5 - Burgery na patyku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 22.09.2013 15:37
ale pysznie to wygląda :)
Janina 22.09.2013 13:03
Ciekawy pomysł;)
mysza75 22.09.2013 12:51
Fajny pomysł z tymi kotlecikami na patyczkach .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak