Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery do kolacji, trochę tłuszczyku do akceptacji!

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe
sałata masłowa
bułki z sezamem
ogórki konserwowe
cebula biała
kukurydza
Musztarda delikatesowa Prymat
majonez
hamburgery drobiowe
żółta papryka
szynka gotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery do kolacji, trochę tłuszczyku do akceptacji!

Kiedyś trzeba zgrzeszyć;)
Hamburgery (domowe ze zmielonego mięsa drobiowego lub gotowe "kupcze") podsmażyć na oleju. Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Bułki przekroić, jedną połówkę każdej bułki posmarować majonezem, a drugą ketchupem. Włożyć do każdej kotlet, plaster sera (lub dwa), plaster szynki i znów kotlet. Następnie "zamknąć" drugą połówką buły i wstawić do piekarnika na kilka min na 180 stopni(do rozpuszczenia sera).
Gorące napełniać warzywami i polać musztardą oraz majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 27.11.2012 08:26
poproszę jednego!!
K&J 25.11.2012 22:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak