Burger z serem halloumi

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Propozycja na ser halloumi nie grillowany, ale starty i usmażony na wzór burgera wołowego.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ser halloumi

    250 gram
  • pomidory suszone Smak

    100 gram
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    0.5 szklanki
  • czosnek suszony Prymat

    0.5 łyżeczki
  • sałata rzymska

    1 sztuka
  • pomidor malinowy

    1 sztuka
  • ogórek gruntowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser halloumi starłem na tarce o grubych oczkach. Do sera dodałem odsączone i drobno posiekane pomidory, dodałem roztrzepane jajka, doprawiłem czosnkiem i pieprzem. Na koniec dodałem bułkę tartą, wymieszałem, uformowałem burgery. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oleju. Smażyłem burgery na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony.

Bułki przekroiłem, posmarowałem sosem, na to położyłem sałatę, burgera, plaster pomidora i ogórka, polałem sosem, kolejny liść sałaty, przykryłem drugą połówką bułki. A więc standardowo, jak każdego hamburgera robimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 29.01.2019 20:44
Ciekawy pomysł na wegetariańskie burgery. Zapowiadają się pysznie.
Babeczka35 28.01.2019 15:52
Pyszna propozycja.
bietka 21.01.2019 14:22
Pyszny burgerek : )
Bożena Matuszczyk 17.01.2019 14:23
Ja również się skuszę na te pyszności.;)
danielek 17.01.2019 10:13
Już pisałem na innej stronie.Skubął bym :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat