Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger z indyka i cieciorki

5.0
(22)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Burger z indyka i cieciorki - smakowita przekąska na lunch lub piknik. Dodatkiem są suszone pomidory, chrzan żurawinowy i ogórki konserwowe. Mięso przyprawcie kminem rzymskim i przyprawą do indyka i dań z drobiu. Będzie pysznie!

Składniki:

mięso mielone z udźca indyka 400 gramów
ciecierzyca ugotowana 100 gramów
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
suszone pomidory z ziołami Smak 6 sztuk
olej z suszonych pomidorów 3 łyżki
Cebulka smażona Prymat 1 szklanka
bułki 4 sztuki
chrzan z żurawiną Smak 1 słoik
liście szpinaku 200 gramów
ser cheddar 8 plastrów
ogórki konserwowe Smak 8 sztuk
pomidory malinowe 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
olej rzepakowy do smażenia

Do smaku:

Kmin rzymski mielony Prymat
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Burger z indyka i cieciorki

W dużej misce łączymy mięso, musztardę, suszone pomidory, olej z suszonych pomidorów, smażoną cebulkę, dodajemy rozgnieciona widelcem cieciorkę, wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy 4 burgery, smażymy z każdej strony na złoty kolor. Bułki kroimy na pół, część środkową obsmażamy na patelni lub w tosterze. Kromki bułek od wewnątrz smarujemy chrzanem żurawinowym. Na dolnej części układamy młode liście szpinaku, hamburgera, nakładamy ogórki w plastrach, pomidora w plastrach, czerwona cebulę, przykrywamy serem cheddar, zamykamy górną częścią bułki i ściskamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.03.2019 08:15
Pyszności, moje wnuki by się cieszyły z takiego burgera.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak