Burger z indyka i cieciorki

Burger z indyka i cieciorki

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Burger z indyka i cieciorki - smakowita przekąska na lunch lub piknik. Dodatkiem są suszone pomidory, chrzan żurawinowy i ogórki konserwowe. Mięso przyprawcie kminem rzymskim i przyprawą do indyka i dań z drobiu. Będzie pysznie!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z udźca indyka

    400 gramów
  • ciecierzyca ugotowana

    100 gramów
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • suszone pomidory z ziołami Smak

    6 sztuk
  • olej z suszonych pomidorów

    3 łyżki
  • cebulka smażona Prymat

    1 szklanka
  • bułki

    4 sztuki
  • chrzan z żurawiną

    1 słoik
  • liście szpinaku

    200 gramów
  • ser cheddar

    8 plastrów
  • ogórki konserwowe Smak

    8 sztuk
  • pomidory malinowe

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    do smażenia

Do smaku:

  • kmin rzymski mielony

  • przyprawa do indyka

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W dużej misce łączymy mięso, musztardę, suszone pomidory, olej z suszonych pomidorów, smażoną cebulkę, dodajemy rozgnieciona widelcem cieciorkę, wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy 4 burgery, smażymy z każdej strony na złoty kolor. Bułki kroimy na pół, część środkową obsmażamy na patelni lub w tosterze. Kromki bułek od wewnątrz smarujemy chrzanem żurawinowym. Na dolnej części układamy młode liście szpinaku, hamburgera, nakładamy ogórki w plastrach, pomidora w plastrach, czerwona cebulę, przykrywamy serem cheddar, zamykamy górną częścią bułki i ściskamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

3 tygodnie temu
Pyszności, moje wnuki by się cieszyły z takiego burgera.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat