Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

burger wołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buerger

mielona wołowina 250 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Dodatki

sałata 2 liście
pikle 4-5 sztuk (ogórki)
pomidor 1 sztuka
pieczarki - kapelusze tyle ile kotletów
szpinak świeży do ozdoby
musztarda dijon według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: burger wołowy

Wyjąć mięso z lodówki, doprawić sola i pieprzem do smaku. Delikatnie uformować burgery starając się nie ugniatać zbytnio mięsa, ma pozostać dość luźne. Smażyć bez tłuszczu na bardzo dobrze rozgrzanej patelni, przez ok. 3 minut z każdej strony.
Na talerzu ułożyć sałatę, burgera, posmarować musztardą, dać pikle plasterek pomidora, przykryć podsmażonym kapeluszem z pieczarki. Ozdobić talerz szpinakiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.02.2017 09:55
Wygląda bardzo ładnie
2milutka 31.01.2017 11:10
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak