Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnku 2 ząbki
mielonej kolendry 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
siekanej wieprzowiny 500 gram
jajko 1 sztuka
sól 1 sztuka
pieprz
cebula 1 sztuka
olej słonecznikowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Burger wieprzowy

Na rozgrzanej patelni z jedną łyżką olejem słonecznikowym wrzuciłam obrany i wyciśnięty czosnek oraz obraną i drobno posiekaną cebulę.Podsmażałam aż cebula zmiękła. Do szerokiej miski wrzuciłam mięso jajko,sól i pieprz, cebulę z czosnkiem. Całość dokładnie wymieszałam. Rozgrzałam resztę oleju na dużej patelni.Podzieliłam masę mięsną na cztery porcje i uformowałam z każdej dość płaski burger.Smażyłam na średnim ogniu 5-6 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak