Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger po polsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
jajko 1 małe
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 1/4 sztuki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia
sałata lodowa
pomidor
ogórek konserwowy Smak 5 sztuk
majonez
ketchup
bułka pszenna 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Burger po polsku

Cebulkę drobno siekamy, opiekamy na patelni i studzimy. Do mięsa dodajemy cebulkę, jajko i przyprawy, wyrabiamy na gładką masę. W razie potrzeby podsypujemy bułką tartą. Formujemy burgery i smażymy na niewielkiej ilości oleju - można użyć patelni grillowej. Bułki przecinamy na pół i podgrzewamy, np. w piekarniku. Bułkę cienko smarujemy majonezem, układamy sałatę, pokrojonego ogórka, kotlet, ketchup i majonez, plaster pomidora (można lekko posolić i popieprzyć) - całość przykrywamy pozostałą częścią bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 06.11.2016 11:55
Bardzo smakowity:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak