Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger pikantny z piersi kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filet z kurczaka 500 g
cebula czerwona 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sos worcestershire 2 łyżeczki
tabasco 1/2 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
jajko 1 szt
bułka pełnoziarnista 4 szt
sałata
oliwa 1 łyżka

Sos

jogurt naturalny 200 g
Chrzan śmietankowy Smak 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Burger pikantny z piersi kurczaka

Zmielone mięso wymieszałem w misce z posiekaną czerwoną cebulą, tartą bułką, sosem Worcester, tabasco, jajkiem i solą. Przełożyłem mięsną masę na deskę, podzieliłem na cztery części, uformowałem kotlety o grubości 2,5 cm.
Rozgrzałem na patelni oliwę, smażyłem kotlety pod przykryciem, aż zbrązowiały.
Przewróciłem na drugą stronę i smażyłem kolejne 5 minut.
Sos : wymieszałem wszystkie składniki, aby dokładnie się połączyły.

Bułki przekroiłem na pół, lekko opiekłem w tosterze. Obie połówki posmarowałem sosem, położyłem na nich sałatę i burgera, przykryłem drugą połową bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.07.2017 00:14
Fantastycznie wyglądają :)
Ola1984 12.07.2017 20:56
Super przepis :)
SzczyptaChili 12.07.2017 13:25
Musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak