Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Burger pikantny z piersi kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filet z kurczaka
500 g
cebula czerwona
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
sos worcestershire
2 łyżeczki
tabasco
1/2 łyżeczki
sól
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
jajko
1 szt
bułka pełnoziarnista
4 szt
sałata
oliwa
1 łyżka

Sos

jogurt naturalny
200 g
Chrzan śmietankowy Smak
3 łyżki
sok z cytryny
1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Burger pikantny z piersi kurczaka

Zmielone mięso wymieszałem w misce z posiekaną czerwoną cebulą, tartą bułką, sosem Worcester, tabasco, jajkiem i solą. Przełożyłem mięsną masę na deskę, podzieliłem na cztery części, uformowałem kotlety o grubości 2,5 cm.
Rozgrzałem na patelni oliwę, smażyłem kotlety pod przykryciem, aż zbrązowiały.
Przewróciłem na drugą stronę i smażyłem kolejne 5 minut.
Sos : wymieszałem wszystkie składniki, aby dokładnie się połączyły.

Bułki przekroiłem na pół, lekko opiekłem w tosterze. Obie połówki posmarowałem sosem, położyłem na nich sałatę i burgera, przykryłem drugą połową bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.07.2017 00:14
Fantastycznie wyglądają :)
Ola1984 12.07.2017 20:56
Super przepis :)
SzczyptaChili 12.07.2017 13:25
Musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak