Buraki z papryką.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 kg buraków

  • 1 kg papryki

  • 5 cebul

  • ZALEWA :szklanka cukru

  • 3/4 szklanki octu

  • 2 szklanki wody

  • 11,5 łyżki soli

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

  • olej

    11,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować,obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,paprykę i cebulę pokroić w kostkę.Zalać zalewą:wodę zagotować z octem,cukrem,olejem,solą i przyprawami.Zalać buraki,paprykę i cebulę na 24 godziny.Następnie pasteryzować przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 06.09.2011 09:38
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat