Buraki z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    6 kg
  • papryka czerwona

    1,5 kg
  • cebula biała

    7 sztuk
  • ocet 10 %

    1/2 litra
  • sól

    2 łyżki
  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • woda

    1 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buraki z papryką foto
Buraki ugotować do miękkości,odcedzić ,przelać zimną wodą i obrać ze skórki.Zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach-ja tarłam przez specjalną nasadkę do jarzyn w maszynce do mięsa. Cebulę i paprykę obrać z papryki wydrążyć nasiona również zetrzeć na tej samej tarce
Krok 2 - Buraki z papryką foto
Do garnka wlać ocet oraz wodę wsypać cukier i sól zagotować zalewę nastepnie wrzucić startą cebulę i paprykę gotować około 10 minut ,po tym czasie wrzucić starte buraki i pogotować wszystko razem około 5 minut
Krok 3 - Buraki z papryką foto
Gorące wkładac do umytych i suchych słoiczków mocno zakręcić i pasteryzować 5-10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakolykiJoanny 31.08.2013 08:52
No takich buraczków z papryką nie robiłam jeszcze , jestem ciekawa smaku .
2milutka 30.08.2013 11:49
ja też mam co roku robię;)
joanna__s 29.08.2013 18:48
Robię takie co roku. Są przepyszne.
iwi 29.08.2013 18:28
Pyszne buraczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat