Buraki z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraków

    6 kg
  • papryki

    1 kg
  • cebuli

    0.5 kg
  • cukru

    1 szkl
  • octu

    1 szkl
  • wody

    2.5 szkl
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować, zetrzeć na jarzynówce. Paprykę i cebulę pokroić w paski.

ZALEWA
Cukier ocet wodę oraz sól mieszamy i gotujemy.

Do gorącej zalewy dodajemy buraki, paprykę i cebulę. Gotujemy 5 min., wkładamy do słoików gorące.
Gotujemy 15 min w słoikach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 08.09.2011 10:24
super
agata1722 30.06.2011 10:48
bardzo lubię takie buraki
Kate131 21.02.2011 07:18
tez je robię.pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat