Buraki z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    8 kg
  • papryka czerwona

    1 kg
  • cebula biała

    7 szt
  • cukier

    2 szklanki
  • ocet 10 %

    3 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane i obrane buraki zetrzec na tarce.Do dużgo garnka wlac ocet,wode dodac sól i cukier,gotować 1 min.Dodac pokrojona w drobna kostke papryke i cebulę,gotować 10 min.Nastepnie dodać starte buraki i gotować razem 15 min.Włozyc do słoików i pasteryzować ok 20 min.Mozna po ostudzeniu tez skonsumowac.Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 18.03.2016 21:44
Bardzo dobre
IZABELA29 13.07.2014 14:03
muszę znów zrobić ich zapas są bardzo dobre
Dorian 03.10.2013 00:25
smaczne buraczki
fotoviderek 05.08.2013 08:40
Dobra zapas na zimę :)
mirosława4 13.05.2013 20:04
do drugiego dania jak znalazł :)
Angelika10 26.04.2013 00:28
lubię takie buraczki
misia53 15.03.2013 00:18
Ten rok mam bez tej sałatki mam takie postanowienie ,że w przyszłym sezonie muszę ją zrobić ,bo jest dobra
IZABELA29 07.03.2013 06:57
moje ulubione
ben-ka 06.03.2013 11:41
to jest bardzo smaczna sałatka,można ją podawać na zimno ale tez na gorąco-cos na wzór buraczków na ciepło.
barbara11561 04.09.2012 13:13
też je bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat