Buraki wiórki do słoików

Buraki wiórki do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 kilogram
  • ocet 10 %

    250 mililitr
  • sól

    2 łyżka
  • cukier

    250 gram
  • olej

    1/2 szklanka
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać i ugotować. Wystudzić i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ponakładać do czystych słoików. Składniki marynaty zagotować. Gorącą zalać słoiki. Zakręcić i pasteryzować około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat