Buraki po polsku

Buraki po polsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    800 g
  • mąka

    1 łyżka
  • słonina

    1 łyżka
  • śmietana

    trochę
  • ocet winny

    trochę
  • sól

    do smaku
  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Buraki wyszorowac, wytrzec do sucha, nastepnie upiec w piekarniku.
Upieczone buraki obrac ze skory. Drobno posiekac lub zemlec w maszynce.
Z maki i sloniny zrobic rumiana zasmazke, rozprowadzic smietana i poddusic
w niej buraki. Doprawic cukrem, sola i octem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat