Buraki na zimę

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    6 kg
  • papryki

    1 kg
  • cebule

    1 kg
  • ocet

    1/2
  • woda

    1/2
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    2 łyżki
  • pieprz ziarnisty

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewę zagotować i ostudzić. Buraki ugotować w łupinie, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę i cebulę pokroić. Warzywa zalać zalewą i zostawić na 12 godzin. Kłaść w słoiki i pasteryzować ok 20 min. Pyszna sałatka do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 02.09.2013 21:39
pomysłowe i bardzo łatwe do zrobienia
wolochski 26.06.2011 14:57
super
mirosława4 15.04.2011 21:43
z papryką nigdy nie robiłam,zapewne są smaczne
anemon 07.04.2011 08:39
Fajny pomysł.
MAR3STA 29.03.2011 17:41
muszę spróbować z papryką, fajny pomysł;)
Teresa19 19.03.2011 08:57
Mi też smakują.
ben-ka 18.12.2010 14:32
Robiłam takie buraczki przez wiele lat są bardzo smaczne.
Ewa111 19.11.2010 12:36
spróbuję ale mniejszą ilość ,muszę sprawdzić czy rodzinie będą smakowały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat