Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 6 kg
papryki 1 kg
cebule 1 kg
ocet 1/2
woda 1/2
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki na zimę

Zalewę zagotować i ostudzić. Buraki ugotować w łupinie, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę i cebulę pokroić. Warzywa zalać zalewą i zostawić na 12 godzin. Kłaść w słoiki i pasteryzować ok 20 min. Pyszna sałatka do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 02.09.2013 21:39
pomysłowe i bardzo łatwe do zrobienia
wolochski 26.06.2011 14:57
super
mirosława4 15.04.2011 21:43
z papryką nigdy nie robiłam,zapewne są smaczne
anemon 07.04.2011 08:39
Fajny pomysł.
MAR3STA 29.03.2011 17:41
muszę spróbować z papryką, fajny pomysł;)
Teresa19 19.03.2011 08:57
Mi też smakują.
ben-ka 18.12.2010 14:32
Robiłam takie buraczki przez wiele lat są bardzo smaczne.
Ewa111 19.11.2010 12:36
spróbuję ale mniejszą ilość ,muszę sprawdzić czy rodzinie będą smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak