Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki do słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cukier 1 i 1/2 dag
woda 2 i 1/3 szkl
ocet 10 % 0,5 szkl
sól 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki do słoika

Buraki ugotować w skórkach, obrać, ułożyć w słoikach. Przygotować zalewę. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem i gorącą zalewą zalać buraki. Słoje zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ulaaa 08.09.2011 23:37
fajne
ajres 04.07.2011 19:42
dobre
ajres 04.07.2011 19:42
dobre
Iwusia 13.03.2011 22:18
na zimę super :)
wiola28a 19.02.2011 18:24
super
accee 02.01.2011 17:57
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak