Buraki czerwone z papryką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    5 kg
  • papryka

    1 kg
  • cebula

    1 kg
  • olej

    1 szkl
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    1 szkl
  • ocet 10 %

    1 szkl
  • woda

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotować, obrać ze skórki. Paprykę oczyścić z nasion. Cebulę, buraki, paprykę, zemleć przez maszynkę. Z wody, octu, soli i cukru zrobić zalewę. Wlać do buraków, dodać olej i gotowac 20 minut. Gorące przełożyc do słoików i pasteryzować 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 12.03.2013 23:24
uwielbiam takie buraczki - pychotki
romanrafal 28.10.2012 08:29
bardzo bardzo lubię takie buraczki
bami 19.03.2012 15:01
Buraków z papryką jeszcze nie próbowałam :)
Ada-Gaba 03.02.2012 18:22
przesmaczne
Monika193 05.01.2012 23:45
uwielbiam takie buraczki
adam1f 19.04.2011 01:18
świetne
Wafelek2601 29.03.2011 07:57
smaczne buraczki
Małgorzata113 07.11.2010 09:59
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat