Buraki czerwone na zimno do drugiego dania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • limonka

    1 szt
  • cukier

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotować w łupinach 30 minut pod przykryciem.Odcedzić,zalać zimną wodą i zostawić do ostygnięcia.Obrać i zetrzeć na grube wiórki,dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę.Doprawić sokiem z limonki,solą morską i cukrem do smaku,podawać na zimno do drugiego dania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 17.12.2013 09:03
lubię takie buraczki
Bernadeta1 18.06.2013 11:23
smaczny dodatek do obiadu
pestka 24.09.2012 12:35
sok z limonki to dla mnie nowość - spróbuję
JaPaqc 11.09.2012 22:00
robię podobnie
dianix 04.09.2012 22:22
w sumie dawno ni robiłam
TEtalicha 20.08.2012 20:43
i do obiadu- wtedy obiad wysmienity
dagmara020 14.08.2012 14:09
muszę wypróbować
fictor123 29.07.2012 09:24
mniam
fictor123 29.07.2012 09:24
mniam
Ania67 26.07.2012 11:48
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat