Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki czerwone do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki czerwone do obiadu

Buraki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy, obieramy i ścieramy w robocie bądź na tarce do ziemniaków, dodajemy do smaku cukier oraz ocet winny i dokładnie mieszamy. buraczki te idealnie nadają się do zasmażania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 19.02.2014 10:11
Taki dodatek jest zawsze smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak