Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki ćwikłowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 kg
ocet 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki ćwikłowe

Duże buraczki umyłam dokładnie pod ciepłą wodą. Nastawiłam w dużym garnku wodę - i gdy ta zaczęła wrzeć włożyłam buraki.Gotowałam do miękkości. Po ugotowaniu buraki wyjęłam, pozostawiłam do ostygnięcia. Ściągnęłam skóry i każdego z nich starłam na tarce do warzyw. Do buraczków dodałam ocet,sól i cukier. Wymieszałam i zaczęłam wkładać do czystych słoików które zakręciłam.Pasteryzowałam 20 minut w garnku z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 20.09.2012 22:23
Przydadzą się zimą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak