Burak z fetą

Burak z fetą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    4 szt.
  • mięso mielone

    30 dag
  • ser feta

    1 opakowanie
  • cebula biała

    1 szt.
  • cytryna

    1 szt.
  • masło

    1 łyżeczka
  • rosół z kury Kucharek

    1 kostka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyzki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Burak z fetą

Buraki umyć i ugotować prawie do miękkości. Gdy ostygną, obrać i wydrążyć środek. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Sparzyć cytrynę i zetrzeć skórkę. Mięso mielone połączyć z cebulą, skórką solą, pieprzem i pokruszoną fetą. Farszem napełnić buraki a wierzch posypać bułką tartą i położyć kawałek masła. Buraki włożyć do żaroodpornego naczynia i podlać rozpuszczoną kostką (a najlepiej normalnym rosołem). Piec 40 min w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat