Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Burak z fetą

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone
4 szt.
mięso mielone
30 dag
Sklep Prymat
ser feta
1 opakowanie
cebula biała
1 szt.
cytryna
1 szt.
masło
1 łyżeczka
rosół z kury Kucharek
1 kostka
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyzki
olej do smażenia
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Burak z fetą

Buraki umyć i ugotować prawie do miękkości. Gdy ostygną, obrać i wydrążyć środek. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Sparzyć cytrynę i zetrzeć skórkę. Mięso mielone połączyć z cebulą, skórką solą, pieprzem i pokruszoną fetą. Farszem napełnić buraki a wierzch posypać bułką tartą i położyć kawałek masła. Buraki włożyć do żaroodpornego naczynia i podlać rozpuszczoną kostką (a najlepiej normalnym rosołem). Piec 40 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak